Translate

dijous, de gener 28, 2010

OLD SAD MAN!


A Barcelona hi ha personatges mítics i místics. A cada barri n'hi pots trobar. Ahir vaig veure el senyor, ja gran, que canta òpera a la parada de metro de Poble Sec. Jo ja el coneixia a aquest senyor, ja l'havia vist altres vegades. Els cabells blancs, el bigoti ben tallat, alt com un Sant Pau i sense barret davant perquè la gent li posi els diners. Sempre m'havia cridat l'atenció la seva història, totalment desconeguda per mi fins ahir. Em preguntava, per què canta tant? Ho fa molt bé, perquè no demana diners, aleshores?
Ahir a la tarda, estava asseguda a la parada de Poble Sec esperant que arribés el metro. Escoltava els cants d'aquest senyor mentre llegia un llibre de misteri i de sobte, un home també gran, de cabells negres i pell cremada de treballar al camp de jove, em va començar a parlar:
- Pobre hombre! Pobre hombre!
- Sí, que pena da, y mire que canta bien, eh?- Li responia jo.
- Claro que canta bien, si está así porque sus padres le hicieron volver loco!
- Cómo?- Em vaig interessar jo tancant el llibre.
- Le hacían estudiar canto, y estudiar, solo estudiar y así se quedó el pobre! Sólo vivía para estudiar canto, por eso repite tanto las mismas notas, no lo ve?
- Ui, sí, vaya, pobre hombre que historía más triste...
Però el senyor ja no hi era. Havia seguit caminant mentre xiuxiuejava baixet fins topar amb una dona de més enllà i explicar-li la mateixa història que m'havia explicat a mi.
No sé quin dels dos homes estava menys lúcid, tampoc sé si eren amics o si anaven junts però la història, per mi, té molt de sentit i m'ha fet entendre perquè l'home que canta opera al metro, té la mirada tan trista.

dijous, de gener 21, 2010

AND YOUR FAVORITE BOOK?


Hi ha una pregunta que sempre m'incomoda, mai sé què contestar i hi he pensat milers de vegades per trobar la resposta adequada, però no hi ha manera.
Quin és el teu llibre preferit?
N'hi ha tants, quan em pregunten això em poso nerviosa, m'entrebanco parlant i sembla que no hagi llegit un llibre en 5.000 anys!
Per això he fet una llista que actualitzo regularment, cada vegada que m'acabo un llibre, en la qual hi escric el títol de l'obra, l'autor i el puntuo segons si m'ha agradat o no, així no em trobaran a enganxar... per ser ben sincera he de reconèixer que tinc memòria de mosquit, o d'elefant, que ara no recordo quin dels dos té menys memòria...
Aviso: Si alguna persona em pregunta quin llibre he llegit últimament o bé quin és el meu llibre preferit li demanaré el seu email i li enviaré la meva llista de llibres llegits i puntuats!
Com m'agrada aquesta cançó, no trobeu que és molt bonica?

dilluns, de gener 18, 2010

JANIS, I'M WITH YOU!


Pensava l’altre dia que era curiós que no hagués posat encara cap vídeo de la Janis Joplin en el blog. Ella va ser una de les estrelles de la meva adolescència i fins i tot havia pensat que, si algun dia tenia una filla, es diria Janis, sense cap mena de dubte. Per sort, vaig anar superant la meva mitomania però encara penso que és una de les grans veus del segle XX.
Si la meva vida es pot resumir en un mosaic de retalls de cançons, aquesta cançó segur que hi ha d’aparèixer. M’ha acompanyat al llarg de les nits i dels dies més intensos de la meva joventut i no deixa de posar-me la pell de gallina.
La Janis devia ser un personatge difícil com la seva veu, però el seu talent és indiscutible i avui la vull recordar amb tots vosaltres.

diumenge, de gener 10, 2010

BE PATIENT, MY FRIEND!


En aquest món que corre tant no hi ha massa coses que t’ensenyin a tenir paciència, però jo ara n’estic aprenent. La paciència és un valor en desús i la majoria de nosaltres en podem prescindir tota la vida, tanmateix és una gran sàvia que ens ensenya a valorar les transformacions subtils de les formes i els sentits.
La paciència serveix per sentir sorolls que ens passen per alt i sensacions que no compartirem mai més. Però això ja no està ben vist en el món del consumisme i les novetats.
Pareu un instant, observeu el vostre cos i escolteu-vos l’ànima, què hi passa dins vostre? Dins meu hi ha tot un món i jo no em penso perdre ni un instant del que visc. La paciència és de d’avui, la meva gran amiga i companya. Feliç 2010.